Office Tower Renovation

JMT Architecture designed a major renovation, restoration and modernization to this historic national landmark office building and underground parking garage, designed by Mies Van de Rohe and built in 1963. The project began with a thorough facility assessment, exterior building envelope analysis and master planning effort of phased construction periods with full building occupancy during construction. Improvements include: full restoration of historic glass curtainwall, redesign of the podium elevations, recladding and repairing of entire podium and raised plaza in granite, extending podium under building overhang for new restaurant space, complete replacement of all stone on floor and walls in the lobby, new lobby and exterior lighting, new plaza landscaping, redesign of elevator cabs & system upgrades and new tenant parking at retail level.

Type

Renovation

Size

320,000 GSF

Location

Baltimore, Maryland

Client

One Charles Center

Services

Architecture
Planning
Interior Design
Project Administration
Construction Administration
Historic Preservation